Articole


»
Noutati » Articole Blog » Bormasini pneumatice profesionale | Sfaturi de intretinere

Bormasini pneumatice profesionale | Sfaturi de intretinere


Bormasinile pneumatice de calitate se remarca printr-o fiabilitate ridicata, si implicit prin costuri de reparatie mai scazute. Daca vom face o analiza comparativa privind achizitionarea unei bormasini pneumatice cu a uneia electrice, vom observa ca rezultatele vor fi in favoarea bormasinii pneumatice. Descoperiti in continuare care sunt avantajele bormasinilor pneumatice si cum anume se poate realiza intretinerea acestora pentru o fiabilitate ridicata.


Avantajele utilizarii bormasinilor pneumatice

Sunt usoare si compacte
Avand o greutate redusa si un design ergonomic, compact, ce se remarca printr-o prindere mai buna, bormasinile pneumatice pot fi utilizate timp indelungat fara ca utilizatorul sa oboseasca.

Se repara usor si au o durata de viata mai lunga
Avand mai putine componente interne si un design mai simplu, riscul de aparitie a defectiunilor este mai mic, astfel incat bormasinile pneumatice necesita reparatii mai rar si cu costuri mai mici. Intretinute si utilizate corespunzator, bormasinile pneumatice au o durata de viata de cativa ani,  semnificativ mai lunga decat a celor electrice.

Siguranta
?Utilizand bormasinile pneumatice, nu apare fenomenul de supraincalzire, eliminand complet riscul de incendiu sau de scurtcircuitare.

Costuri mai mici de utilizare deoarece functioneaza cu aer comprimat. Chiar daca investitia initiala poate fi mai mare, aceasta se amortizeaza rapid, prin faptul ca bormasina pneumatica este mai fiabila, mai putin supusa riscului de a se defecta, are durata mare de viata iar consumul de curent necesar producerii aerului comprimat este mai mic.

Sfaturi de intretinere a bormasinilor pneumatice

In comparatie cu sculele electrice, sculele pneumatice au o fiabilitate mai ridicata, iar intretinute corespunzator, asigura un ritm de lucru constant si rezultate pe masura. Pentru a evita eventualele defectiuni, recomandam aplicarea unui set de bune practici in utilizarea bormasinilor pneumatice:
  • Utilizarea unui grup de preparare aer: Astfel, se asigura filtrarea, uscarea si lubrifierea, precum si reglarea presiunii aerului comprimat. Acest aspect are un impact semnificativ asupra calitatii aerului si implicit, asupra componentelor bormasinii pneumatice.
  • Utilizarea accesoriilor potrivite pentru conectarea la reteaua de aer comprimat. Respectati recomandarile din manualul bormasinii atunci cand vine vorba de alegerea furnului si cuplajelor rapide potrivite.
  • Dupa executarea unei operatiuni NU aruncati bormasina pneumatica pe podea. Daca expuneti bormasina pneumatica la genul acesta de socuri zilnic, aceasta isi poate pierde din capacitatea de functionare corespunzatoare si poate implica costuri suplimentare de reparatie.
  • Recomandam ca in cazul in care observati ca bormasina pneumatica nu functioneaza corespunzator, sa apelati cat mai repede la un  specialist pentru reparatia acesteia. Nu incercati sa o desfaceti si nu interveniti asupra pieselor. In cele mai multe cazuri, interventiile neautorizate si improvizatiile conduc la deteriorarea altor piese, implicand costuri de reparatie mai mari.
Este important sa alegem o bormasina pneumatica de calitate, dar la fel de important este sa respectam si regulile de intretinere ale acesteia pentru a asigura o functionare corespunzatoare si o durata de viata prelungita.

Pentru noi, nevoile clientului sunt pe primul loc, de aceea, in fiecare proiect in care ne implicam analizam cu atentie cerintele clientului si oferim suport tehnic pe toata durata acestuia, dar si dupa.
Pentru informatii suplimentare privind bormasinile pneumatice va recomandam sa apelati la serviciul nostru de consultanta tehnica.


↫  inapoi


Comentarii

Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care comenteaza! 
(nu va fi facut public)    
 

Introduceti codul din imagine: