Articole


»
Noutati » Articole Blog » Fierastraie pneumatice profesionale | Cengar

Fierastraie pneumatice profesionale | Cengar

Compania Cengar a fost infiintata in Halifax, West Yorkshire, UK in anul 1954. Tot in acest an, compania a patentat primul fierastrau pneumatic cu piston dublu din lume, reusind ulterior sa imbunatateasca produsul si sa obtina un nou patent in anul 1964. Rezultatul a fost producerea unui fierastrau usor si rezistent care avea nevoie doar de o mica cantitate de aer pentru a functiona. Aceasta politica de dezvoltare a produsului a continuat de atunci si pana acum, aducand imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste aspectul, calitatea si materialele, acestea reprezentand si motivul pentru care fierastraiele pneumatice Cengar continua sa fie cele mai bune din lume. Tot din acest motiv am decis sa ne imbogatim portofoliul anul acesta cu produsele Cengar care vor imbunatati calitatea lucrarilor asa cum au facut si pana acum.
 
 

Ce materiale se pot taia cu fierastraul pneumatic?

Fierastraul pneumatic are capacitatea de a taia orice tip de material: de la lemn, plastic, metal, cabluri pana la materiale mai dure precum otelul inoxidabil, fonta, GRP (material plastic ranforsat cu fibra de sticla) sau Kevlar.
Tipul materialului si grosimea acestuia sunt primele doua caracteristici care ne indica ce tip de panza si fierastrau pneumatic sunt potrivite pentru o anumita aplicatie.
De exemplu, pentru o aplicatie in care avem nevoie de taierea unor tevi cu diametrul de 120 mm, ne vom orienta catre un fierastrau pneumatic potrivit pentru o astfel de operatiune. In acest caz, fierastraul pneumatic Cengar CL50 este ideal, avand capacitatea de a taia tevi cu diametrul de 150 mm. Se recomanda ca acest tip de fierastrau sa fie utilizat impreuna cu panzele Cengar Bi-Metal cu latimea de 12 mm.

Cum se alege panza pentru fierastraul pneumatic?

Inainte de a alege panza pentru fierastraul pneumatic trebuie sa stim tipul de material pe care il vom taia, dar si grosimea acestuia. Fiecare fierastrau pneumatic este compatibil cu un anumit set de panze recomandate pentru taierea diferitelor tipuri de materiale si grosimi.
Panzele au diferite latimi, lungimi si densitati ale dintilor (t.p.i).
Fiecare panza are recomandari privind materialele pe care le poate taia, o influenta foarte mare asupra capacitatii de taiere avand-o densitate dintilor. In tabelul de mai jos este prezentata legatura intre valoarea densitatii dintilor si capacitatea de taiere.


  T.P.I.                                                                              Material              
6 Lemn si plastic
8 si 10 Otel inoxidabil, Lemn de esenta tare, Lemn care contine cuie
14 Tevi din otel si profile cu grosimea de peste 2 mm, toate metalele si elementele din lemn care contin cuie
18 Tevi din otel si profile cu grosimea de peste 2 mm, metale neferoase, fibra de sticla si plastic
 
Sfaturi privind utilizarea fierastraielor pneumatice

  • Pentru conditii normale de siguranta recomandam utilizarea fierastraielor pneumatice impreuna cu echipamentele de protectie pentru ochi si urechi
  • Utilizati intotdeauna uleiul verde Cengar pentru cele mai bune rezultate. Mentinand panza fierastraului curata si gresata veti asigura un grad ridicat de fiabilitate si o durata de viata mai lunga
  • Asigurati intotdeauna izolarea intrarii de aer in timpul schimbarii panzei pentru fierastraul pneumatic
  • Izolati intotdeauna fierastraul pneumatic atunci cand nu il folositi
  • Mentineti mereu distanta intre panza fierastraului pneumatic si persoanele din jur pentru a evita accidentele
  • Testati anual nivelul de vibratii al fierastraului pneumatic pentru a asigura o expunere minima
Pentru informatii suplimentare, precum si pentru instructiuni de utilizare a fierastraielor pneumatice va recomandam sa apelati la serviciul nostru de consultanta tehnica.

↫  inapoi


Comentarii

Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care comenteaza! 
(nu va fi facut public)    
 

Introduceti codul din imagine: