Articole


»
Noutati » Articole Blog » Masini de insurubat cu impact Dino Paoli - Seria Atex

Masini de insurubat cu impact Dino Paoli - Seria Atex


Istoria Dino Paoli a inceput in 1968 in Italia si este povestea unei mici companii italiene care, plina de sperante si proiecte, a reusit sa devina un producator de top in Industrie, Moto si Auto. Dino Paoli este acum sinonim cu productia de masini de insurubat cu impact pneumatice.
Pe langa numeroasele realizari din domeniul auto si motorsport, Dino Paoli a dezvoltat o gama de masini de insurubat cu impact special conceputa pentru industrie, medii miniere si platforme petroliere – Seria Atex.Masinile de insurubat cu impact Dino Paoli Atex au trecut printr-o serie riguroasa de teste, efectuate in medii foarte explozive, fiind ulterior certificate de catre institul IMQ cu scopul de a furniza clientilor un produs sigur, inovativ si eficient.
 
Gama Atex se imparte in doua categorii:
Masini de insurubat cu impact destinate aplicatiilor din subteran ( I M2 IIB T6 + II 2 GD IIB T6)
Masini de insurubat cu impact destinate aplicatiilor de suprafata ( II 2 GD IIB T6 + II 3 G IIB T6)
 
Toate acestea au avut ca rezultat obtinerea unei game diversificate de masini de insurubat cu impact ideale pentru satisfacerea nevoilor clientilor.
Pentru a raspunde cat mai eficient acestor nevoi dar si a  cerintelor restrictive impuse de mediile explozive, carcasa masinilor de insurubat cu impact destinate aplicatiilor din subteran este realizata din Zamac. Zamac-ul este un aliaj compus din 90% zinc, aluminiu, magneziu si cupru, avand o rezistenta si duritate foarte ridicata, ideal pentru expunerea in medii foarte explozive.
De asemenea, chiar si racordul pentru furtunul de aer este tratat in mod special, avand aplicat un strat de protectie de fosfat de mangan.
 
Conform standardului EN 60079-0, producatorul poate adauga simbolul ‘’X’’ la finalul numarului de certificare inscriptionat pe masina de insurubat cu impact cu scopul de a avertiza utilizatorul sa adopte masuri de precautie speciale pentru a evita orice posibila functionare defectuoasa si implicit deteriorarea protectiei la explozie. Masinile de insurubat cu impact Paoli Atex nu sunt marcate cu simbolul ‘’X’’, deoarece acestea au fost supuse unei serii de teste suplimentare in medii foarte explozive, cu scopul de a obtine un maxim de siguranta in orice conditii prevazute in standard.
 
In concluzie, masinile de insurubat cu impact din seria Atex reprezinta solutia ideala pentru mediile de lucru cu un risc ridicat de explozie in care este nevoie de scule si echipamente corespunzatoare, care sa asigure in primul rand siguranta utilizatorilor si apoi, calitate si eficienta.


↫  inapoi


Comentarii

Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care comenteaza! 
(nu va fi facut public)    
 

Introduceti codul din imagine: